יוסי גלילי היה דמות ייחודית בנוף הגלילי ובעיקר בהר מירון, בהיותו המייסד של המושב ומהפעילים הבלתי נלאים של הרשב"י משך רוב ימי חייו, אשר בשיאם פעל להקים 'הכנסת אורחים' שהגיש מזון ושתיה לעולים לקבר הרשב"י ביום ההילולא בל"ג בעומר.
לפי העדויות, נקשר יוסי גלילי למירון, מיד אחרי כיבוש המקום על ידי החטיבה בה פיקד.
היה זה בשנת תש"ח, כשיוסי גלילי שהיה אז חייל בחטיבה שבע, נטל חלק בכיבוש הכפר והחל לפעול מייד ליישוב המקום שהפך למושב מירון.
מכאן הוא יתפרסם בשנים הבאות כ"יוסי גלילי איש מירון" ובעל הכנסת האורחים המיתולוגית.
זמן קצר אחרי הכיבוש החל יוסי גלילי לפעול לפינוי המוקשים מסביבת הקבר, שכן בקרוב תיערך העליה ההמונית לקבר הרשב"י בל"ג בעומר, כפי שהיה נהוג מאות בשנים, עד לכיבוש הערבי של הכפר בשנים שלפני כן.
בליל ההילולא בל"ג בעומר פרצו כל החיילים בריקודים סוערים לכבוד הרשב"י, אליו הצטרפו בסך הכל מאות איש בלבד שהגיעו מירושלים ומערים אחרות. במהלך האירוע הציע גלילי לחיילים הדתיים שבפלוגה להירשם להתיישבות וכך למעשה הוקם מושב מירון, כעדותו של הרב יעקב טננבאום.
פעילותו של יוסי גלילי הגיעה לביטוי בתיעוד ואיסוף חומר רב על מירון ומנהגי המקום, אותם פרסם בספר 'מירון' שיצא לאור על ידו.
גלילי היה חלק בלתי נפרד מהנוף של מירון, נראה תמיד במרכז ההכנות להילולא, מפזז ומרקד ברחבת הריקודים בחצר הרשב"י ועומד ומגיש מזון ושתיה לכל המבקרים במקום. כבדרך קבע, החזיק בכיסיו מספריים שקיבל מאמו, בהם השתמש לגזיזת שערות הראש של ילדי ישראל הרכים שהגיעו למירון לתגלחת ה'חלאקה'.
בהמשך, צירף יוסי גלילי אליו את הרב יעקב פרלמוטר ובשלב מאוחר יותר את הרב מאיר קרלבך ויחד פעלו בימי ההילולא בדוכן 'הכנסת אורחים' שהגיש מזון ושתיה לכל הפוקדים את קבר הרשב"י במירון.
הרב יעקב פרלמוטר מספר: "התחלנו עם מיזם 'הכנסת אורחים' לפני עשרות שנים, עם ידידי הרב יוסי גלילי ז"ל, עשינו את זה באופן מאולתר ולא יעיל במיוחד, לפי תנאי הימים ההם. הקמנו שולחן וכסאות והעמדנו סירי אוכל לרווחת הבאים.
"עם התפרצות מגיפת הכולרה, החליטו הרשויות שאי אפשר להמשיך כך ובמאמצים למנוע את התפשטות המחלה, קיבלנו מקום מסודר בחצר הרשב"י, שם אנו נמצאים כיום. היה זה במקום בו פעלה באר מים חיים, שהוקם על ידי השר משה מונטיפיורי ז"ל, כדי להרוות את צמאון עולי מירון. עם הזמן הלכה הבאר והפסיקה לספק מים והמקום איבד את מטרתו. כשאנו קיבלנו את המקום, פרצנו את הבאר והקמנו רשמית את 'הכנסת אורחים' מירון, בו הוא היה פעיל עד לימיו האחרונים.
גלילי חקוק בזכרון עולי מירון אשר מעריכים את זכרו וחבים לו זכות על פעליו הרבים למען קבר הרשב"י במירון.